duminică, 16 mai 2010

Profi tari


Încă din anul 2007 Gala Profesorului Bologna reprezintă evenimentul prin intermediul căruia studenții din România premiază adevăratele valori din Învățământul Superior din România, cadre didactice apreciate de către studenți prin implicarea, devotamentul și dăruirea pe care o afișează în actul pedagogic. Anul acesta gala s-a desfăşurat la Timișoara, ediția 2010 desfăşurându-se cu sprijinul a peste 62 dintre cele mai importante organizații studențești din România.

Ce este un profesor tare?

Un specialist, pasionat de educație, care folosește tehnologia și metodele potrivite de predare cu scopul de a pregăti studenții pentru integrarea în piața muncii și mai important, în societatea de mâine. Un profesor bologna analizează, răspunde nevoilor morale dar și etice ale studenților, știe să decodifice informația într-un limbaj corect, firesc, apropiat; este pedagogul care lasă senzația generală de prietenie/afecțiune/apropiere, echitate între generații.

Este cel care câştigă prezenţa, respectul şi atenţia studenţilor prin creativitatea metodelor de predare adaptate stilului de viaţă al studentului secolului XXI, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles de către studenţi, prin darul oratoriei şi încrederea pe are o manifestă faţă de capacitatea de dezvoltare şi înţelegere a studenţilor. 

Proful Bologna este cel care nu-ţi lasă timp să te gândeşti la pauza dintre cursuri. Este proful care te surprinde mereu prin inovaţie şi creativitate! 

Proful Bologna este cel care nu foloseşte foile de prezenţe în scopul de a atrage studenţii la cursuri. Este cel care îi face pe studenţi să se simtă atraşi şi interesaţi de educaţie şi de descoperirea ei.

Profesorul Bologna este cadoul pe care studentul îl deschide cu interes şi curiozitate la fiecare curs!

Remarcabil este că anul acesta avem şi noi un cadru didactic distins cu aceast calificativ, un cadru didactic de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi. 

Lista completă pe cei 3 ani o puteţi consulta aici. Urmăriţi poziţia 62 aferentă anului 2010.

Profilul complet al unui profesor tare îl puteţi consulta aici.

2 comentarii:

  1. Doamna Nora Andreea Daghie? Pentru studentii de la Drept Doamna Profesoara, fara nici o umbra de indoiala, reprezinta Modelul...Sau cel putin pentru cei intregi la minte, ar trebui sa reprezinte. Nu vreau sa ma repet in a confirma ca Doamna Daghie intruneste calitatile corespunzatoare profilului de "cel mai tare Profesor",insa as vrea sa adaug, chiar de risc sa primesc acuzatii de genul -"lipsa de respect si recunostinta, domnule..."- Doamna Profesoara Daghie Nora Andreea face parte din categoria profesorilor care merita, peste ani sa le dai un "Buna ziua" si sa le spui "Multumesc".As dori sa adaug, Domnule Profesor Daghie, ca nici dumneavoastra nu sunteti cu nimic mai prejos, chiar daca nu ati fost nominalizat, insa sunt convinsa ca atit pentru dumneavoastra, cit si pentru Doamna Profesoara, "premiul" va veni cind va veti intilni cu fosti studenti pregatiti de dumneavoastra care profeseaza in meseriile juridice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincere felicitari doamnei profesoare Daghie,este cu adevarat un profesor de exceptie.Discutam cu dumneavoastra intr-o zi si mi-ati spus ca ati constatat ca doar 5% dintre studenti va apreciaza,poate este adevarat,cu toate ca eu cred ca procentul este mai mare,dar sunt sigura ca acestia va poarta un mare respect si o mare apreciere,ceea ce ar trebui sa insemne mult.Meritati la fel de mult ca si sotia dumneavoastra sa fiti nominalizat.Trebuie sa fiu de acord cu ceea ce s-a afirmat in comentariul anterior,sunteti printre putinii profesori carora pot sa le spun un "multumesc",aveti o mare contributie la realizarea ideaulurilor mele de valori,si aici ma refer atat la dumneavostra cat si la doamna profesoara Daghie.

    RăspundețiȘtergere