duminică, 28 martie 2010

INIŢIATIVĂ


Intenţionez ca în perioada următoare să propun Consiliului Profesoral al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice înfiinţarea unui cerc ştiinţific de drept comercial, ce va funcţiona sub îndrumarea mea, pentru a crea un cadru propice performanţei în materie de drept privat - comercial. 

Ca orice iniţiativă de acest gen, este nevoie de susţinători şi de participanţi la aceste activităţi ale cercului ştiinţific. Fără a avea  studenţi interesaţi de acest demers iniţiativa mea ar fi goală de conţinut şi, bineînţeles, inutilă devenind o treaptă în plus pe scara birocraţiei instituţionale.

Obiectul de activitate al acestui cerc ştiinţific îl reprezintă dezbateri preponderent aplicative pe marginea practicii comerciale (societăţi comerciale, contracte comerciale, insolvenţă etc.), studierea practicii în materie, discuţii interdisciplinare, drept comparat, organizarea de procese simulate comerciale, organizarea de sesiuni de comunicări ştiinţifice, mese rotunde etc. 

Lucrările cercului sperăm să le putem oferi spre dezbatere şi altor specialişti în materie prin publicare în reviste de specialitate sau prezentare la conferinţe naţionale şi internaţionale.

Pentru a participa la întălnirile acestui cerc ştiinţific sunt necesare cunoştinţe substanţiale de drept civil şi drept comercial. Cercul se adresează în principal studenţilor specializării drept, anii de studiu III şi IV, însă pot participa şi colegi din anii I şi II sau de la alte specializări.

Vă invit, pe cei interesaţi de această iniţiativă, să vă înscrieţi pe lista deschisă a viitorilor membri ai acestui cerc ştiinţific (prin postarea unui comentariu cu datele de identificare), sub rezerva agreării acestuia de forul decizional - Consiliul Profesoral.

6 comentarii:

  1. Salut cu entuziasm initiativa dumneavoastra si va felicit pentru acest lucru.Sunt interesata sa ma alatur cercului stiintific de drept comercial.
    Tiron Oana Georgiana,anul III,grupa IV, specializarea drept.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara! Ma numesc Stoianovici Luminita, studenta anul III, zi, specializarea Drept, grupa IV. Salut initiativa dumneavoastra si sper din tot sufletul ca acest cerc sa ia fiinta, pentru a fi o piatra de temelie pentru noi, ca viitori absolventi si pentru generatiile viitoare de studenti la Drept.

    RăspundețiȘtergere
  3. De-a lungul timpului am învăţat că sunt toate şansele ca ceea ce este prea frumos să fie adevărat, să nu fie adevărat!Intenţia dumneavoastră este într-adevăr lăudabilă, cel puţin, însă materializarea ei va presupune destulă muncă, mai ales de lămurire. Pe scurt, ar fi o pată de culoare într-un peisaj tot mai sumbru, motiv pentru care mi-aş dori să fiu implicat într-un astfel de proiect, sub rezerva ca acesta să ia fiinţă în totală concordaţă cu descrierea pe care aţi facut-o.
    Cu rescpect,
    Munteanu Cătălin (student anul III drept zi)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! Ma numesc Mititelu Nicoleta-Larisa, anul 3, grupa 3! Incurajez initiativa dumneavoastra, sper sa se materializeze si doresc sa ma alatur acestui cerc stiintific!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua! Mă numesc Teodosiu Bogdan Cristian (anul III drept zi) şi mărturisesc faptul că mă bucură extrem de tare să aflu că cineva este dispus să aloce din timpul extrem de preţios, un răstimp care urmează a fi pus în slujba studentului interesat.Voi aştepta cu nerăbdare implementarea acestui proiect în care îmi doresc să mă implic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, ma numesc Dima Catalina, studenta anul III,grupa 2, drept,zi si apreciez initiativa dumneavoastra asa ca vreau sa ma alatur cu speranta ca veti aduna indeajunsi sustinatori pentru a da curs acestei provocari de apreciat.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere